Vepřové plátky na majoránce
Postup
1 Plátky masa potřeme majoránkovým olejem a necháme odležet. Pak je naklepeme, osolíme, na krajích nařízneme a zprudka po obou stranách opečeme. Opečené porce vyjmeme a dáme na teplo. Osmahneme krájenou cibuli, vložíme zpět plátky, trochu podlejeme teplou vodou a zakapeme majoránkovým olejem. Dusíme doměkka. Šťávu zaprášíme moukou, přidáme rajčatový protlak, povaříme a za stálého míchání utvoříme omáčku, kterou dochutíme a nalejeme na hotové plátky. Podáváme s brambory.
Mohlo by Vás zajímat
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
· 01:15 ·
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
· 01:15
Vepřové plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrájen...
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Komentáře