Vepřové plátky na majoránce

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

  • vepřového masa (libového) 4 plátky
  • menší cibule 1
  • rajčatový protlak
  • hladké mouky 2 lžíce
  • majoránkový olej sůl
  • olej na pečení.

Postup

1 Plátky masa potřeme majoránkovým olejem a necháme odležet. Pak je naklepeme, osolíme, na krajích nařízneme a zprudka po obou stranách opečeme. Opečené porce vyjmeme a dáme na teplo. Osmahneme krájenou cibuli, vložíme zpět plátky, trochu podlejeme teplou vodou a zakapeme majoránkovým olejem. Dusíme doměkka. Šťávu zaprášíme moukou, přidáme rajčatový protlak, povaříme a za stálého míchání utvoříme omáčku, kterou dochutíme a nalejeme na hotové plátky. Podáváme s brambory.

Mohlo by Vás zajímat

Segetinský guláš
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
 · 01:15 · 
Baskické vepřové s fazolemi
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
 · 01:15
Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...