Vepřové plátky na sezamu ala Japonsko

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

  • vepřové plátky 4
  • sojová omáčka
  • víno bílé (saké mirin)
  • hořčice plnotučná
  • sezamové semínko
  • cibule
  • rýže
  • sezamový olej

Postup

1 Plátky osmahneme, aby se zatáhly. Pomažeme hořčicí, vložíme zpět do pánve, zalijeme sojovou omáčkou s vínem a podusíme. Mezitím upražíme sezam a rozdrtíme ho v hmoždíři a přidáme do pánve, kde se dusí plátky a ještě chvíli dusíme do měkka. Podáváme s rýží posypané syrovou cibulí, kterou zakápneme sezamovým olejem.

Mohlo by Vás zajímat

Segetinský guláš
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
 · 01:15 · 
Baskické vepřové s fazolemi
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
 · 01:15
Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...