Vepřové plátky na sezamu ala Japonsko
Suroviny
- vepřové plátky 4
- sojová omáčka
- víno bílé (saké mirin)
- hořčice plnotučná
- sezamové semínko
- cibule
- rýže
- sezamový olej
Postup
1 Plátky osmahneme, aby se zatáhly. Pomažeme hořčicí, vložíme zpět do pánve, zalijeme sojovou omáčkou s vínem a podusíme. Mezitím upražíme sezam a rozdrtíme ho v hmoždíři a přidáme do pánve, kde se dusí plátky a ještě chvíli dusíme do měkka. Podáváme s rýží posypané syrovou cibulí, kterou zakápneme sezamovým olejem.
Mohlo by Vás zajímat
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
· 01:15 ·
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
· 01:15
Vepřové plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrájen...
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Komentáře