Vepřové řízky s meruňkovou omáčkou
Postup
1 Řížky potřeme po obou stranách česnekem utřeným se solí, opepříme a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. Podlijeme vodou a pečeme v remosce.
2 Zavařeninu smícháme se lžičkou oleje, trochou utřeného česneku, pepřem a ořechy.
3 Maso zalité meruňkovou omáčkou podáváme s vařenými brambory a zeleninovou oblohou.
Mohlo by Vás zajímat
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
· 01:15 ·
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
· 01:15
Vepřové plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrájen...
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Komentáře