Vepřové výpečky, bramborový knedlík, zelí
Postup
1 Vepřový bůček nakrájíme na špalíky, osolíme, okmínujeme a potřeme česnekem. Přidáme drobně pokrájenou cibuli a pečeme za občasného podlití a otočení, v dobře vyhřáté troubě, do červena. Bramborové knedlíky připravíme z brambor uvařených ve slupce. Po vychladnutí je oloupeme, jemně nastrouháme a s hrubou moukou, krupicí a vejcem zpracujeme v těsto.Vytvarujeme knedlíky (kulaté nebo válečky), uvaříme a nakrájíme na plátky. Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, spaříme a s kmínem a solí udusíme. Před dokončením zahustíme zaprášením hladkou moukou. Podle chuti okyselíme a přisladíme.
Mohlo by Vás zajímat
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
· 01:15 ·
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
· 01:15
Vepřové plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrájen...
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Komentáře