Vepřový jazyk na česneku

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • vepřových jazyků 800 g
  • cibule 1
  • palička česneku 1
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • bagety 2

Postup

1 Očištěné a vyprané jazyky vložíme do vroucí osolené vody společně s celou cibulí a polovinou prolisovaného česneku. Vaříme téměř doměkka, poté dáme jazyky na chvíli do studené vody (aby se daly lehce sloupnout). Oloupané jazyky nakrájíme na asi 8 mm silné plátky a opepříme je. Dva stroužky česneku nakrájíme na plátky, zbytek prolisujeme. Rozetřeným česnekem potřeme jazyky z obou stran a na rozpáleném oleji je opékáme. Poté přidáme nakrájený česnek a orestujeme. Housky rozpůlíme a rozpečeme je v troubě. Do housek vkládáme jazyky a podáváme se zeleninovým salátem.

Mohlo by Vás zajímat

Segetinský guláš
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
 · 01:15 · 
Baskické vepřové s fazolemi
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
 · 01:15
Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...