Zapékané kotlety ve šlehačce ii.

0 hodnocení00:55
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • brambory (5-6 středně velkých)
  • menší) - cibule (1 velká nebo 2
  • vepřové kotlety nebo jiné vepřové maso (4 plátky)
  • sůl
  • pepř
  • tekutá šlehačka
  • 10-15 dkg sýra ( cihla
  • mozzarella

Postup

1 Zvolíme si středně velký pekáč, naskládáme do něj na kolečka nakrájenou cibuli, pak osolené a opepřené plátky masa, přidáme vrstvu cibule, pak nakrájené na slabé kolečka brambory osolíme, přidáme zase cibuli a brambory ... Takhle připravíme dvě nebo tři vrstvy brambor a cibule. Nakonec zalijeme šlehačkou. Dáme péci do trouby až budou měkké brambory posypeme nakrájeným sýrem nebo naskládáme plátky a necháme chvilku zapéci.

Mohlo by Vás zajímat

Segetinský guláš
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
 · 01:15 · 
Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Domácí tlačenka
Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka. Maso vykostíme a necháme ...
Vepřové koleno na pivě se šťouchanými bramborami
1. Vepřové koleno vykostíme, kůži nakrojíme na mřížky a do masa řádně vetřeme hořčici, sůl, pepř, kmín, sladkou papriku a česnek krájený najemno....
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...