Živáňská

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • 1
  • 3
  • • 500 g vepřového masa
  • • 150 g anglické slaniny
  • • mletá červená paprika
  • • mleté černé koření
  • • drcený kmín

Postup

1 Brambory a cibuli očistíme, umyjeme a pokrájíme na kolečka.
2 Maso nařežeme na plátky, naklepeme. Slaninu pokrájíme na tenké plátky.
3 Suroviny podle potřeby osolíme, popaprikujeme a posypeme drceným kmínem, případně černým kořením. Vložíme do fólie, zauzlíme a položíme na plech. V troubě pečeme asi 45 minut při teplotě asi 200° C. Podávame přímo z fólie.

Mohlo by Vás zajímat

Živáňská v troubě
Vepřové maso (může být i králík, kuře) nakrájíme na kousky asi 2x2 cm. Oloupané syrové brambory nakrájíme asi na 0,5 cm silné plátky a rozpůlíme ...
Živáňská pečeně
Maso nakrájíme na menší plátky vysoké 1 cm, naklepeme, osolíme, posypeme paprikou, případně kmínem a dáme do kameninové nádoby na několik hodin o...
 · 
Živánska
Očistené zemiaky (nové stačí dôkladne oprať) a cibuľu pokrájame na plátky asi pol centimetra hrubé. Rovnako na polcentimetrové plátky nakrájame ...
 ·  · 02:00
Živánská
Brambory oloupeme, cibuli a maso očistíme. Všechny ingredience kromě koření pokrájíme na plátky Pekáč (nejlépe alobal který posléze zahrabeme ...
 ·  · 02:00 · 02:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...