Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Zákusky > Bleskové řezy
 

Bleskové řezy

Bleskové řezy
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Náročnost
středně
obtížný
Počet zobrazení
1654x
Autor: neuveden

SUROVINY

Na těsto: 130 g hladká mouka
50 g moučkový cukr
0,5 kávové lžičky jedlé sody
20 g měkkého másla
vejce
1 kl mléka
1 kl tekutého medu
1 kl rumu
Na krém: 250 ml smetany ke šlehání
250 ml zakysané smetany
2 Dort-želé čiré
1 kl moučkového cukru
250 g očištěných
nakrájených jahod( několik jich odložíme na ozdobení)

POSTUP

Na vál nasypeme mouku, moučkový cukr, jedlou sodu a nejprve nožem promísíme s tukem. V hrnku promícháme vejce, mléko, med a rum. Pomocí nože zapracujeme do mouky. Když se suroviny částečně spojí, ručně vypracujeme těsto, které se nelepí. Z těsta vyválíme plát a pomocí válečku přeneseme na plech( 30x40 cm) otočený dnem vzhůru. Nožem nebo rádýlkem plát zarovnáme, aby měl rovné strany a nepřesahoval přes okraj plechu. Okrajky přitiskneme na plát. Vložíme do předehřáté troby a pečeme do růžova.160 C asi 6-7 min.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.