Jogurtové osvěžení

0 hodnocenísnadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • vejce - Na těsto:
  • moučkového cukru 140 g
  • van. cukr
  • mléka 100 ml
  • oleje 100 ml
  • hladká mouka 160 g
  • pdp
  • Na nápln: 2 želatiny v plátcích
  • jogurtu 500 g
  • moučkového cukru 150 g
  • van. cukr
  • citronu - štáva z 1,5
  • lžíce rumu 2 pol.
  • smetany ke šlehání 500 ml
  • Smeta-fixy 2
  • drobného 500 g
  • čerstvého nebo kompotovaného ovoce

Postup

1 Vejce, moučkový cukr a van. cukr našleháme do pěny, do které za stálého šlehání střídavě přidáváme mléko, olej a mouku smíchanou s pdp. Hladké těsto vylijeme do vymazaného a vysypaného plechu ( 30x40 cm) a stejnoměrně uhladíme. Dáme péci do předehřáté trouby a po epečení necháme korpus vychladnout. Pro přípravu náplně namočíme želatinu podle návodu na obalu. Jogurt, moučkový cukr, van. cukr, citr. štáva a rum metlou promícháme. Vymačkané želatinové plátky na mírném ohni rozpustíme. K rozpuštěné želatině vmícháme asi 2-3 pl rozmíchaného jogurtu a vlijeme zpět k ostatní jogurtové něplni. Smetanu se Smeta-fixem šlehačem ušleháme a vmícháme ovoce, nalijeme na korpus, stejnoměrně uhladíme a odložíme asi na 3 hodiny do chladu.

Mohlo by Vás zajímat

Jogurtové želé
Rozetřeme rybíz a přes síto protlačíme, osladíme, vmícháme kefír a rozpuštěnou želatinu. Vypláchneme formu (hřbet), naplníme směsí a necháme ji z...
00:30 · 
Broskvový krém s čokoládou
Broskve rozmělníme i se sirupem. Přimícháme jogurt, sýrový krém, šťávu z citronu, cukr a vanilkový cukr. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody ...
00:30 ·  · 00:33
Broskvové jogurtové řezy
Formu vyložíme alobalem. po něm rozlijeme rozpuštěnou čokoládu s obilnými vločkami. Polovinu broskví rozmixujeme s trochou nálevu, pak vmícháme j...
00:30 ·  · 00:33
Jogurtové mufinky
Namočíme si želatinu a necháme ji nabobtnat. Smícháme bílý jogurt s vanilkovým cukrem, ořechy a s cukrem. 6 plátků vymačkané želatiny rozpustíme ...
00:30 ·  · 00:33
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...