Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Zákusky > Roláda s citrónovou šlehačkou
 

Roláda s citrónovou šlehačkou

Roláda s citrónovou šlehačkou
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
646x
Autor: neuveden

SUROVINY

2 veje
90 g cukru
0,5 sáčku vanilkového cukru
100 g hladké mouky
sůl
0,25 kypřícího prášku
20 g másla
2 plata želatiny
0,25 lžičky nastrouhané citrónové kůry
3 lžíce citrónové šťávy
100 ml smatany
2 lžíce moučkového cukru

POSTUP

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Vejce, 2 lžíce vařicí vody, 60 g cukru, vanilkový cukr a sůl našleháme do pěny. Vmícháme mouku s přáškem a nakonec rozpuštěné máslo. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 12 minut. Korpus ihned zarolujeme. Namočíme želatinu, svaříme cukr s citrónovou kůrou a 2 lžécemi vody. Želatinu v nich rozpustíme a 20 minut chladíme. Vmícháme jí do našlehané smetany. Korpus rozvineme a potřeme šlehačkovou hmotou. Roládu opatřeně zavineme a nacháme min. 2 hodiny chladit. Pak posypeme moučkovým cukrem a nakrájené podáváme.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2017
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.