Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Zákusky > Velikonoční jidáše
 

Velikonoční jidáše

Velikonoční jidáše
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
973x
Autor: neuveden

SUROVINY

1000 g polohrubé mouky
150 g rostlinného tuku
100 g cukru
2 žloutky
59 g droždí
0,7 litru mléka
1 lžička soli

POSTUP

Do prosáté mouky utvoříme ve středu důlek, do kterého nalijeme trochu vlažného mléka, přidáme trochu cukru, rozdrobíme droždí, zamícháme s trochou mouky tak, abychom vytvořili hustší těstíčko, které necháme nakynout. V mléce rozmícháme žloutky, postupně vlijeme do mouky, společně s rozpuštěným tukem, solí a zpracujeme v hladké těsto, které necháme dostatečně vykynout. Dobře vykynuté těsto musí přibližně dvakrát zvětšit objem.

Z části vykynutého těsta vyválíme silný váleček, který nakrájíme na stejné kousky.Z těchto kousků vyválíme tenké válečky průměru asi 1 cm, každý pak stočíme buď do spirály, nebo váleček ve středu ohneme a oba konce stočíme do středu - tím nám vznikne jakýsi oválek. Pomastíme je máslem, upečeme a vychladlé mažeme rozehřátým medem.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.