Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Zákusky > Věnečky z odpalovaného těsta
 

Věnečky z odpalovaného těsta

Věnečky z odpalovaného těsta
 
  • přidat obrázek ...
 
**
Náročnost
středně
obtížný
Počet zobrazení
7086x
Autor: neuveden

SUROVINY

140 g vody
zrnko soli
4 vejce
140 g másla
140 g hrubé mouky
Vanilkový krém:
0,5 l mléka
50 g škrobové moučky
vanilkový cukr
3 žloutky
150 g cukru

POSTUP

Osolenou vodu s máslem uvedeme do prudkého varu, pak vsypeme mouku a rychle mícháme, aby se neutvořily žmolky. Pak těsto stáhneme na okraj plotny a na mírném teple mícháme dohladka. Pak je vyklopíme do misky a mícháme do vychladnutí. Do chladného vmícháváme po jednom vejce, každé asi 4 minuty . Nakonec těsto vytloukáme ještě chvíli, až je hladké a lesklé. Kroužky stříkáme na vymazaný plech a zvrchu potřeme bílkem. Pečeme v hodně rozpálené troubě, aby rychle nabylo a nejméně 5 minut troubu neotvíráme, aby těsto nespadlo. Když je těsto zapečené, dopékáme v mírnější troubě, aby se propeklo uvnitř a nespálilo se. Vychladlé rozřízneme a plníme vanilkovým krémem. Vanilkový krém V troše mléka rozmícháme škrobovou moučku se žloutky a vlijeme do zbytku mléka. Přidáme cukr a vanilku, postavíme do vroucí lázně a kvedláme do prochladnutí. Do vlahého krému můžeme přimíchat asi 0,125 l šlehačky.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE


daniela
10.01.2011 21:45:13
tak sem se tak snazila a testo mi porad teklo, vubec mi nezhoustlo, porad se michala, delala vse presne podle navodu a ne ne aby testo zhoustlo a nebo bylo leskle....nakonec sem to zkusila na plech aspon vylit a vse spatne...jak mam docilit aby bylo testo huste a dalo se strikat na plech prosim??
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2017
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.