Adžika

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na 4 porce

Postup

1 Postup přípravy: Rajčata umeleme a vaříme s octem, olejem, bobkovým listem, solí, cukrem, pepřem 90 minut. Poté přidáme jadřinců zbavené umleté papriky, i feferonky (ty melu i s jadřincem) a vaříme dalších 90 minut. Nakonec přidáme česnek a ještě dovaříme cca 30 min., naplníme do skleniček, a 10 min. zavaříme.
2 Tento recept jsem získala od ukrajinských sousedů. Místo kečupu, třeba ke grilovanému masu, je to absolutně bezkonkurenční.

Mohlo by Vás zajímat

Masové závitky se šunkovým salámem
Postup přípravy: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, lehce okořeníme adžikou, pokapeme citronovou šťávou. Na každý plátek masa položíme 2-3...
00:44
Kotlety v mléce
Postup přípravy: Maso den předem naklepeme a namočíme do mléka, aby bylo ponořené. Druhý den maso osušíme, posolíme, potřeme česnekem, posypeme k...
00:44 · 00:44
Kuře po gruzínsku 2
Nakrájené maso ze stehýnek opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, česnek nakrájený na plátečky, oso...
00:44 · 00:44
Vepřové s adžikou
Vepřové maso dobře očistíme, nakrájíme na plátky, nařízneme okraje a naklepeme. Jednotlivé plátky posypeme kořením adžika (jemná směs koření ...
00:44 · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...

Komentáře

Josef Folk Já jsem momentálně na Ukrajině, a na adžiku jsem narazil v samoobsluze, Souhlasím s Vámi, že ke grilovanému masu nemůže být nic lepšího (a to jsem spíše milovníkem různých hořčic). Také Váš recept mi připadá jako nejlepší mezi těmi, které jsem si na internetu přečetl. Díky a určitě ho vyzkoučím, až se vrátím. Josef Folk