
Angreštová marmeláda s kiwi
SUROVINY
¦i000 g nepřezrálého tvrdého angreštu
¦400 g cukru písku
Do každé skleničky přidáme: ¦2 kiwi ¦ 4 hřebíčky ¦kousek celé skořice a vanilky
¦400 g cukru písku
Do každé skleničky přidáme: ¦2 kiwi ¦ 4 hřebíčky ¦kousek celé skořice a vanilky
POSTUP
I Angrešt očistíme a nasypeme do kastrolu. Podlijeme malým množstvím vody a na mírném ohni rozdu-síme doměkka. Pak angrešt prolisuje-me na mlýnku na ovoce nebo na sítu.
2 Protlak dáme do širokého kastrolu a za občasného míchání necháme odpařovat. Pomalu přisypáváme cukr a vaříme, až začne směs rosolovatět. 3 Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky, které přibližně pět minut před koncem vaření přidáme do an-greštové hmoty. Během vaření zkusíme kápnout marmeládu na malý talířek, necháme ji vychladnout a pokud kapka ztuhne, je marmeláda hotová.
4 Ještě horkou marmeládu naplníme až po okraj do nahřátých skleniček a uzavřeme. Sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Pro výraznější chuť marmelády přidáme do skleniček kousek vanilky, skořice a čtyři hřebíčky.
2 Protlak dáme do širokého kastrolu a za občasného míchání necháme odpařovat. Pomalu přisypáváme cukr a vaříme, až začne směs rosolovatět. 3 Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky, které přibližně pět minut před koncem vaření přidáme do an-greštové hmoty. Během vaření zkusíme kápnout marmeládu na malý talířek, necháme ji vychladnout a pokud kapka ztuhne, je marmeláda hotová.
4 Ještě horkou marmeládu naplníme až po okraj do nahřátých skleniček a uzavřeme. Sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Pro výraznější chuť marmelády přidáme do skleniček kousek vanilky, skořice a čtyři hřebíčky.
Recept "Angreštová marmeláda s kiwi" porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2018
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.