Angreštové čatní

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na 4 porce

  • Ingredience:
  • rozmixovaného angreštu 1 kg
  • nakrájené cibule 200 g
  • citronů - šťáva ze 2
  • červená nakrájená feferonka 1
  • rozinek 75 g
  • ovocného octa 1 dl
  • soli 1 lžička
  • bobkové listy 2

Postup

1 Postup přípravy: Smícháme angrešt, cibuli, šťávu, feferonku, rozinky, ocet, sůl a bobkové listy. Přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut. Potom přidáme 150 g cukru a vaříme 15 minut. Horké dáme do sklenic a uzavřeme.
2 Čatní podáváme všude tam, kde hořčici, ale i k pečeným a grilovaným masům.

Mohlo by Vás zajímat

Čatní z červené řepy
Postup přípravy: Syrovou řepu oloupeme a nastrouháme, přidáme strouhaná jablka, jemně krájenou cibuli a překrájené sultánky (překrájením docílíme...
00:30 · 
Jablečné čatní
Postup přípravy: Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli s třetinou cukru, dokud cukr nezkaramelizuje. Potom přilejeme ocet, přidáme nakráje...
00:30 ·  · 00:44
Cuketové čatní s křenem
Cukety, jablka i cibule oloupeme (z cukety vyjmeme semeníky a z jablk jádřince), nakrájíme na kousky a dáme do kastrolu. Podlijeme octem, vmíchám...
00:30 ·  · 00:44 · 00:30
Cuketové čatní
Postup přípravy: Cukety a papriky nakrájíme na malé kostičky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Zeleninu dáme do hrnce, přidáme ocet, cukr, sůl,...
00:30 ·  · 00:44 · 00:30 · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...

Komentáře

Lenka Výborný jednoduchý recept. Za chvíli je hotovo. Jen jsem nevěděla, jaký ovocný ocet tam dáváte, tak jsem koupila jablečný. Jinak jsem měla asi z 1,5 kg angreštu 7 skleniček po 250 ml. Chutná to moc dobře a rozhodně si pár skleniček každý rok zavařím