Broskvový džem s rumem v Domácí pekárně

Broskvový džem s rumem v Domácí pekárně
0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • broskví 1 kg
  • cukru 500 g
  • Gelfix 2 : 1 2
  • ml) - rum (dávám od oka cca 100
  • lžičku kyseliny citronové 1

Postup

1 Broskve oloupeme, vypeckujeme a namačkáme třeba šťuchadlem na brambory. Potom zalijeme rumem, posypeme kyselinou citronovou, gelfixem smíchaným se dvěmi lžicemi cukru a na konec přimícháme 500 g cukru. Promícháme a vlijeme do DP. Džem dávám do nahřátých skleniček (nahřívám v troubě na plechu) a po zavíčkování obracím dnem vzhůru do vychladnutí.
2 Omluvte prosím ne zrovna estetické skleničky, ale obešla jsem dnes celé město a nikde jsem nesehnala ani jednu zavařovačku se závitem :-((.

Mohlo by Vás zajímat

Džem z černého rybízu bez zavařování
Postup přípravy: Černý rybíz rozmixujeme spolu s cukrem, plníme do sklenic a uložíme do sklepa. Nezavařujeme, vydrží více jak rok. Žádná chemie, ...
 · 00:44
Borůvkový džem
na 1 kg borůvek přidáváme 400 g želírovacího cukru. Asi 0,666666666666667 přebraných borůvek dáme do kastrolu, zastřikneme vodou a prudce vaříme...
Lahodný višňový džem
750 g vypeckovaných višní zasypeme 350 g krystalového cukru, zalijeme šťávou z 1 citronu a necháme zakryté stát do druhého dne. Pak přidáme v 50 ...
Džem jahodovo-banánový
Jahody a banány drobně pokrájíme příp. rozmixujeme. Ovoce, kyselinu citrónovou a želírovací cukr dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme k...
 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...