Hruškový džem se zázvorem

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • hrušek 950 g
  • zazvoru 40 g
  • citrónů - šťáva ze 3
  • želírovací cukr 2:1 (0,5 kg)

Postup

1 Hrušky nakrájíme na kousky a pomačkáme rukou. Smícháme s citronovou šťávou a na malé kousky nakrájeným zázvorem. Přidáme želírovací cukr, přivedeme k varu a vaříme asi 3 minuty. Dáme trošku džemu na studený talířek a pokud se zdá po vychladnutí málo tuhý, přidáme lžičku kyseliny citronové. Plníme do horkých sklenic a pořádně zavíčkujeme.

Mohlo by Vás zajímat

Džem z černého rybízu bez zavařování
Postup přípravy: Černý rybíz rozmixujeme spolu s cukrem, plníme do sklenic a uložíme do sklepa. Nezavařujeme, vydrží více jak rok. Žádná chemie, ...
 · 00:44
Borůvkový džem
na 1 kg borůvek přidáváme 400 g želírovacího cukru. Asi 0,666666666666667 přebraných borůvek dáme do kastrolu, zastřikneme vodou a prudce vaříme...
Lahodný višňový džem
750 g vypeckovaných višní zasypeme 350 g krystalového cukru, zalijeme šťávou z 1 citronu a necháme zakryté stát do druhého dne. Pak přidáme v 50 ...
Special Chutney
Všechny pevné komponenty se nakrájí a vaří do změknutí osolené, aby pustily šťávu ( cca 30 min ) Většinou není potřeba přidávat vodu... Pokud js...
 · 01:00 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...