Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Zavařované > Jablková povidla s hruškami
 

Jablková povidla s hruškami

Jablková povidla s hruškami
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
1643x
Autor: neuveden

SUROVINY

2 kg jablek
2 kg hrušek
1 deci vody
1 lžíce kyselina citrónové
3 sáčky Petosy
1 kg cukru
1 sáček Petolu.

POSTUP

Jablka a hrušky použijeme již vyzrálé, padané nebo jinak poškozené, ale ne nahnilé. Oloupeme je, vykrájíme jádřince a rozemeleme je na masovém strojku. Dobře promícháme s cukrem a octem a necháme přikryté do druhého dne. Potom je zvolna vaříme dohusta. Ihned je plníme do nahřátých sklenic a buď povazujeme dvojitým celofánem nebo víčkujeme. Před povázáním je necháváme chvíli v teplé troubě aby se vytvořil škraloup . Na povidlech můžeme před uzavřením také nalít trochu rumu. Ukládáme v chladnu a temnu a kontrolujeme Petosu promícháváme s cukrem a dáváme po prvém zhoustnutí a Petol rozpustíme v troše vody a přidáváme přes sítko. Pak ještě povaříme a plníme a ukládáme.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2017
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.