Jeřabinová marmeláda

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na 4 porce

  • Ingredience:
  • Na protlaku 1 kg
  • cukru 800 g
  • pektin podle návodu výrobce

Postup

1 Příprava:
2 Mrazem ožehnuté jeřabiny zbavíme střapin, propláchneme studenou vodou a v čisté studené vodě necháme několik hodin vyluhovat. Potom jeřabiny ocedíme, dáme do kastrolku, podlijeme trochu horkou vodou, rozvaříme a prolisujeme. Prolisovanou dřeň vaříme dále a když začíná houstnout, přidáme cukr a vaříme do potřebné hustoty. Pektin přidáme podle návodu na obalu. Horkou marmeládu plníme do menších skleniček a povazujeme. Marmeláda je příjemné pikantní chuti, vhodná pro různé použití.
3 Čerpáno z časopisu Sešity domácího hospodaření - Zima se zeptá - od Evy Šafářové z r. 1981

Mohlo by Vás zajímat

Zavařujeme třešně
Příprava třešní na zavařování Z třešní odstraníme stopky, přebereme je a odstraníme poškozené plody. Propláchneme je studenou vodou. Pokud si ne...
00:25 · 
Pomerančový džem z domácí pekárny
Citron a pomeranče oloupat, rozdělit na dílky a pokrájet na cca 1 cm kousky. Vložit do nádoby pekárny, přisypat cukr a jeden celý Gelfix, přestož...
00:25 ·  · 02:00 · 
Angreštová marmeláda s kiwi
I Angrešt očistíme a nasypeme do kastrolu. Podlijeme malým množ­stvím vody a na mírném ohni rozdu-síme doměkka. Pak angrešt prolisuje-me na mlýnk...
00:25 ·  · 02:00 ·  · 02:00
Šípková marmeláda ii.
Postup přípravy: Šípky zbavíme stopek a okvětí, dáme do hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme do změknutí. Měkké šípky prolisujeme, přidáme cukr ...
00:25 ·  · 02:00 ·  · 02:00 · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...

Komentáře

Jarka Kde seženu Pektin?