Nektarinky v karamelovém sirupu

0 hodnocení02:00
Sdílet Označení

Suroviny

na 4 porce

  • Ingredience:
  • vypeckovaných a oloupaných nektarinek 1,2 kg
  • 4x na špičku nože Pomůcky ke konzervování(Dr.Oetker)
  • rumu 4 lžíce
  • cukru (karamelizovaného) 250 g
  • vody 900 ml
  • cukru 250 g

Postup

1 Příprava:
2 Nektarinky nakrájíme na malé kousky a rozdělíme do sklenic. Do každé sklenice dáme na špičku nože Pomůcky ke konzervování a lžíci rumu.
3 Do hrnce dáme 250 g cukru a na mírném ohni za stálého míchání necháme zhnědnout(zkaramelizovat). Opatrně přidáme za stálého míchání vodu a zbývajících 250 g cukru. Mícháme a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Hotovým sirupem zalijeme nektarinky, sklenice uzavřeme a zatřeseme jimi. Postavíme je na pečící plech naplněný do 2 cm horkou vodou a zavařujeme v troubě při 95°C 50 minut.(plyn stupeň 1)

Mohlo by Vás zajímat

Barevné broskve v brandy
1 Broskve a třešně omyjeme a oblan-šírujeme. Vložíme je do velkého sí­ta a krátce ponoříme do hrnce s vrou­cí vodou. Pak je ochladíme pod tekoucí...
01:00
Zelené ořechy v sirupu
Postup přípravy: Ořechy oloupeme a hned dáváme do mísy se studenou vodou. Když máme všechny oloupané, dáme je do druhé mísy s vařící vodou na 15 ...
01:00 · 00:44
Pampeliškový med ii.
Postup přípravy: Pampeliškové květy svaříme s pokrájeným citronem v 1 litru vody a svařené necháme louhovat 24 hodin. Poté scedíme přes utěrku, k...
01:00 · 00:44 · 00:44
Med z bezinkových květů
Postup přípravy: Opláchnuté květy svaříme s oloupaným nakrájeným citronem v 1 litru vody 20 minut. Necháme louhovat 24 hodin, pak vymačkáme přes ...
01:00 · 00:44 · 00:44 · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...