Šípková marmeláda za studena

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na 4 porce

Postup

1 Zralé šípky očistíme, zbavíme jadérek a chloupků a necháme dva, tři dny změknout na vlhčím místě v nekovové nádobě. Potom dáme 50dkg cukru na 50dkg šípků a třeme tak dlouho, až je hmota vláčná a hladká bez kousků. Máme-li mixér, ušetří nám práci. Hotovou směsí plníme malé skleničky, v nichž se tahle dobrota nezkazí ani po několika letech.

Mohlo by Vás zajímat

Lahodný višňový džem
750 g vypeckovaných višní zasypeme 350 g krystalového cukru, zalijeme šťávou z 1 citronu a necháme zakryté stát do druhého dne. Pak přidáme v 50 ...
Special Chutney
Všechny pevné komponenty se nakrájí a vaří do změknutí osolené, aby pustily šťávu ( cca 30 min ) Většinou není potřeba přidávat vodu... Pokud js...
 · 01:00 · 
Džem jahodovo-banánový
Jahody a banány drobně pokrájíme příp. rozmixujeme. Ovoce, kyselinu citrónovou a želírovací cukr dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme k...
 · 
Zavařujeme třešně
Příprava třešní na zavařování Z třešní odstraníme stopky, přebereme je a odstraníme poškozené plody. Propláchneme je studenou vodou. Pokud si ne...
 ·  · 00:25 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...