Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Záviny > Velikonoční závin z tvarohu
 

Velikonoční závin z tvarohu

Velikonoční závin z tvarohu
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
1374x
Autor: neuveden

SUROVINY

150 g rostlinného tuku na pečení
125 g cukru krupice
1 balíček vanilkového cukru
1 lžička pomerančové kúry
250 g měkkého tvarohu
2 ks vejce
400 g hladké mouky
0,5 lžička soli
1,5 balíčku kypřícího prášku do pečiva
50 g rozinek, nasekaných
50 g vlašských ořechů, nasekaných
2 lžíce másla na potření
moučkový cukr na posypání
Náplň:
150 g mletého máku
0,25 l mléka
2 lžíce rozinek, nasekaných
2 lžíce moučkového cukru
špetka skořice
trošku rumu

POSTUP

Rozpustíme rostlinný tuk, dáme stranou vychladnout, pak vlijeme do větší mísy, přidáme cukr, vanilkový cukr, sůl, pomerančovou kúru, promícháme, přidáme měkký tvaroh, vejce a přisypeme mouku (trochu mouky si necháme na posypání prkénka)a kypřící prášek. Vypracujeme ve vláčné těsto, přidáme nasekané rozinky a ořechy. K dokonalému propracování můžeme použít i ruční hnětač. Těsto si dáme na moukou vysypaný stůl, vytvarujeme větší obdélníkový plát, na který rozprostřeme makovou náplň, pak spodní část přehneme doprostřed, vrchní část taky. Pak ještě jednou přehneme spodní část do 0,666666666666667 nahoru a rozpůlíme – uděláme 2 záviny, které dáme na plech s pečícím papírem. Pečeme při 220?C asi 10 minut, potom stáhneme teplotu na 160?C a dopékáme dalších 20 minut, dokud nemají záviny zlatavě hnědou barvu. Vytáhneme a potřeme důkladně máslem a posypeme dostatečnou vrstvou moučkového cukru.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2018
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.