Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Záviny > Závin na dva způsoby
 

Závin na dva způsoby

Závin na dva způsoby
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Časová náročnost
44 min.
Počet zobrazení
570x
Autor: neuveden

SUROVINY

Ingredience:
250 g polohrubé mouky
250 g tuku (máslo
Hera)
250 g tvarohu
1 vejce (žloutek do těsta
bílek na potření závinů)
1 lžíce octa
Jablečná náplň na 1 závin: 3-4 ks oloupaných a na hrubo nastrouhaných jablek
hrst omytých rozinek
hrst nasekaných vlašských ořechů
skořice
cukr krupice dle chuti
2 lžíce rozpuštěného másla (můžou být i plátky)
1 lžíce strouhanky
Masová náplň: nasekané upečené nebo uzené maso
mražená zelenina s kouskem másla
žampióny z konzervy
sůl
pepř
Podravka

POSTUP

Postup přípravy: Mouku dáme na vál, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme ocet, žloutek, nastrouháme tuk, rozdrobíme tvaroh a zpracujeme vláčné těsto. Bochánek těsta rozkrojíme na 4 díly. Na pomoučeném vále rozválíme tence díl těsta do obdélníkového tvaru na délku plechu, šíře asi 25 cm.
Ten posypeme 1 lžící strouhanky, nakrájenými nebo nastrouhanými jablky, které dáme podelně doprostřed platu těsta. Jablka posypeme skořicí, cukrem, omytými rozinkami, ořechy a přidáme máslo. Opatrně přiklopíme podélně jednu a druhou stranu těsta na jablka a oba konce zahneme nahoru. Závin položíme na tukem potřený a hrubou případně polohrubou moukou vysypaný plech. Takto uděláme postupně 4 záviny, které potřeme rozšlehaným bílkem a plech vložíme na trouby vyhřaté na 170 °C a pečeme 30 min. Povrch závinů má být upečený do zlatova.
Jablečnou náplň můžeme nahradit masovou náplní.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.