Bramboráky z cukety

0 hodnocení00:35
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • cuketa 1
  • sůl
  • majoránka podle chuti
  • vejce 2
  • mléko
  • hladká mouka
  • česnek
  • sádlo na smažení
  • ubrousky na odsátí tuku

Postup

1 Cuketu najemno nastrouháme a vymačkáme z ní vodu. Podle chuti a potřeby přidáme utřený česnek, hladkou mouku, majoránku, vejce, trochu mléka - všechno tak, aby vznikla kašovitá hmota. Na rozpáleném sádle či oleji smažíme tenké cukeťáky dozlatova a potom je dáme na ubrousky, aby odsály přebytečný tuk.
2 Musím dodat, že jsou výborné a troufám si říct, že lepší než bramboráky z brambor. Připrava je podstatně rychlejší.

Mohlo by Vás zajímat

Pečené cukety s rajčaty
1. Polovinu cuket narovnejte na dno mělké ohnivzdorné mísy. Osolte a opepřete. 2. Na cukety poklaďte vrstvu rajčat. Okořeňte. Posypte nastrouhaný...
Sójová pochoutka s bramborákem
Zálivka: V 1 dl vody rozmícháme 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci oleje, 0,5 lžičky cukru, 0,5 lžičky škrobové moučky. Bramborák: 1 kg syrových ...
 · 
Španělská zeleninová paela
Rajčata spaříme a oloupeme slupku. Potom je rozpůlíme a vydlabeme jadérka, dužinu pokrájíme na malé kostičky. Rozpůlíme papriky a odstraníme seme...
 · 00:33
Sekaná z cukety.
POSTUP PŘÍPRAVY: Cuketu, kabanos a tvrdý sýr nastrouháme nahrubo, smícháme se zbývajícími ingrediencemi a nalijeme na vymazaný pekáč, zapékáme ja...
 · 00:30 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...