Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Zelenina > Čekankové puky zapékané se sýrovou omáčkou
 

Čekankové puky zapékané se sýrovou omáčkou

Čekankové puky zapékané se sýrovou omáčkou
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
5
Časová náročnost
30 min.
Počet zobrazení
1349x
Autor: neuveden

SUROVINY

0,75 čekankových puků
40 g másla
masový vývar
Omáčka:
40 g másla
30 g hladké mouky
0,5 l mléka
2 žloutky
60 g ementálu
sůl
pepř
muškátový oříšek
citronová šťáva
1 hrst strouhané housky

POSTUP

Čekanku očistíme, opereme a osušíme. Ve valkém kastrole rozpálíme máslo a poskládáme na něj čekanku v jedné vrstvě. Osolíme a opepříme ji, pokapeme citronovou šťávou a lehce pokropíme vývarem. Přikryjeme a zvolna ji dusíme po 0,75 hodiny. Dušenou vyndáme a poskládáme ji na ohnivzdornou misku. Polijeme ji omáčkou a v předem vyhřáté troubě na střední teplotu ji upečeme asi 10min. Pokrm podávámé teplý s bagetou nebo jiným křupavým pečivem, chcete-li. Omáčka: V rendlíku rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáme mouku a usmažíme světlou zásmažku. Potom za stálého šlehání metlou přiléváme vařící mléko a 2 lžíce šťávy z dušené čekanky. Omáčku 20min. povaříme a pak postupně do ni přidáváme rozkvedlané žloutky a jemně nastrouhaný sýr. Podle chuti okořeníme. aOmáčku již nevaříme, jenom sehřejeme. TIP: Poměrně nahořklou chuť čekanky odstraníme přidáním trochy cukru při jejím dušení. PS. Čekanka je zeleninou zimních a předjerních měsíců, kdy je o jiný salát nouze. Při její přípravě dbáme na to, aby puky byly čerstvé protože zahnědlé bývají více hořké. Nebudeme-li koupenou čekanku hned připravovat, tak ji zabalíme do vlhké utěrky, aby nám neovadla. Původní kuchyní tohoto receptu je Česká republika Autorem receptu je Bab
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2018
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.