Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Zelenina > Dýňové zelí
 

Dýňové zelí

Dýňové zelí
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Náročnost
lehký
Počet zobrazení
3873x
Autor: neuveden

SUROVINY

1,5 kg žluté okrájené dýně, zbavené vláken se semeny
200 g anglické slaniny
1 velká cibule
250 g zakysané smetany
250 g šlehačky
3 lžíce hl. mouky
sůl, pepř, kmín, vegeta, majoránka, ocet

POSTUP

Do většího kastrolu dáme osmahnout angl. slaninu nakrájenou na kostičky, pak přidáme cibuli nakrájenou na drobno a necháme zesklovatět. Můžeme přidat trochu tuku nebo oleje, aby se nám cibulka nezačla připalovat. Pak přidáme nahrubo nastrouhanou dýni, osolíme, opepříme, přidáme podle chuti kmín a vegetu, zamícháme, podlijeme vodou a dusíme (vody tolik, aby byla dýně vidět). Dýně je asi za patnáct minut měkká, potom přidáme zakysanou smetanu a zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou ve šlehačce. Přidáme majoránku a podle potřeby dochutíme octem. Dýňové zelí je vynikající jenom s chlebem, nebo toustem, je to vydatná a zdravá večeře.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.