Indický smažený květák - Gobi manchurian

0 hodnocenísnadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Gobi Manchurian
  • Ingredients :
  • květák 1
  • malý svazek jarních cibulek - posekané najemno 1
  • jemně posekaného zázvoru 2 lžičky
  • jemně posekaného česneku 1 lžička
  • hrnku hladké mouky 0,25
  • kukuřičné mouky 3 lžíce
  • ml.chilli 0,25 lžičky
  • sušené drcené chilli papričky 2
  • oleje 3 lžíce
  • hrnku vody 5,5
  • mléka 1 lžíce
  • Růžičky květáku uvař ve spoustě vody , do které jste přidali lžíci mléka Nechte okapat na cedníku
  • Utvořte řídké těstíčko z 2 lžic kukuřičné mouky , hladké mouky , 0,25 lžičky chilli prášku a 0,25 lžičky zázvoru .Osolte podle chuti
  • Růžičky květáku namočte v těstíčku a osmažte ho na oleji / vyšší vrstva /.Dejte stranou
  • Do zbývajícího oleje dejte zbytek zázvoru a drcené chilli papričky a minutku opékejte . přidejte sůl a cibulky
  • Opět minutku opékejte, přidejte 1,5 hrnku vody a přiveďte k varu .Do 0,25 hrnku vody dejte 1 lžíci kukuřičné mouky a dobře zamíchejte
  • Postupně přilévejte do šťávy a ohřívejte až se omáčka začne vařit a pokračujte ve varu dokud není omáčka průhledná
  • Přidejte květák a sójovou omáčku / podle chuti . Vařte další 2 minuty a odstavte . Podávejte horké

Postup

1 Růžičky květáku uvař ve spoustě vody , do které jste přidali lžíci mléka Nechte okapat na cedníku . Utvořte řídké těstíčko z 2 lžic kukuřičné mouky , hladké mouky , 0,25 lžičky chilli prášku a 0,25 lžičky zázvoru .Osolte podle chuti .Růžičky květáku namočte v těstíčku a osmažte ho na oleji / vyšší vrstva /.Dejte stranou
2 Do zbývajícího oleje dejte zbytek zázvoru a drcené chilli papričky a minutku opékejte . přidejte sůl a cibulky .Opět minutku opékejte, přidejte 1,5 hrnku vody a přiveďte k varu .Do 0,25 hrnku vody dejte 1 lžíci kukuřičné mouky a dobře zamíchejte . Postupně přilévejte do šťávy a ohřívejte až se omáčka začne vařit a pokračujte ve varu dokud není omáčka průhledná . Přidejte květák a sójovou omáčku / podle chuti . Vařte další 2 minuty a odstavte . Podávejte horké .

Mohlo by Vás zajímat

Gurmánský květák
Očistit květák a uvařit ho ve slané vodě společně s plátkem citronu a plátkem chleba (odstraní nepříjemnou vůni, při vaření) do ¨al dente¨, asi 1...
 · 00:45 · 
Krokety z květáku a brambor
Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka, rozmačkáme, přidáme najemno nastrouhané brambory, vymačkanou housku, žloutky, na kostičky nakrájený š...
 · 01:00 · 
Květákové karbanátky
Květák uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Vyndáme ho z vody a necháme okapat. Nadrobno nakrájenou cibuli spěníme na oleji, přidáme na malé kosti...
 · 00:50
Květákové placičky
Uvařený květák posekáme, osolíme opepříme a promícháme se žloutky a trochou hladké mouky. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Na pánvi tvoříme placič...
 · 00:40
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...