Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Zelenina > Květák zapékaný se sýrem
 

Květák zapékaný se sýrem

Květák zapékaný se sýrem
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Časová náročnost
44 min.
Počet zobrazení
718x
Autor: neuveden

SUROVINY

Ingredience:
1 větší květák
30 cm dlouhý pórek
30 g másla
100 g ementálu
2 dl mléka
sůl
pepř
strouhaný muškátový oříšek

POSTUP

Postup přípravy: Na čtvrtky nakrájený květák vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Pórek nakrájíme na kolečka. Začneme urovnávat jednotlivé suroviny do zapékací nádoby, větší růžičky květáku můžeme rozpůlit, květák rozprostřeme v zapékací nádobě, kterou si předem vymažeme máslem. Květák posypeme nakrájeným pórkem a připravíme ochucené mléko se sýrovou omáčkou. Nejdříve mléko ohřejeme, osolíme, trochu opepříme a necháme v něm rozpustit polovinu předepsané porce ementálu, který před vmícháním do mléka nastrouháme. Mléko se sýrem dochutíme muškátovým oříškem, vše spolu dobře promícháme. Omáčkou zalejeme květák s pórkem, směs zalitou omáčkou posypeme zbylým sýrem a zapečeme ve vyhřáté troubě asi 15minut.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.