Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Zelenina > Květáková roláda
 

Květáková roláda

Květáková roláda
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
958x
Autor: neuveden

SUROVINY

90 g nastrouhaného čedaru
60 g měkkého sýra
4 vejce
1 malý květák rozdělený na růžičky
0,5 lžičky hořčice
špetka muškátového oříšku
sůl a pepř
NÁPLŇ
60 g másla
60 g měkkého sýra
25 g mouky
25 g strouhaného čedaru
1,75 dl neslazeného bílého jogurtu
1 pokrájený svazeček řeřichy

POSTUP

Vyložte pekáč pergamenovým papírem. Uvařte květák v páře, aby byl měkký, a opláchněte ho pod studenou tekoucí vodou. Rozmačkejte jej na kaši nebo rozmixujte v mixéru či protlačte sítem. Našlehejte žloutky a přidejte je ke květáku společně se 60 g čedaru a měkkého sýra, špetkou muškátového oříšku, hořčicí, solí a pepřem. Nakonec ušlehejte z bílků nepříliš tuhý sníh a vmíchejte do směsi. Rozprostřete směs rovnoměrně do pekáče. V předehřáté troubě ji při teplotě 190 °C pečte 20-25 minut, až se zvedne a získá nazlátlou barvu. Pokrájenou řeřichu a několik snítek si uschovejte na ozdobení. V pánvičce rozpusťte máslo. Za neustálého míchání řeřichu 3 minuty smažte. Přidejte mouku a jogurt, vše promíchejte a smažte další 2 minuty. Přidejte sýry. Vyklopte upečenou směs na navlhčený kus látky pokrytý pergamenovým papírem. Odloupněte z vršku papír a minutu nechte unikat páru. Pak upečenou část stočte do rolády, včetně nového kusu pergamenového papíru. Roládu rozbalte, pokryjte celý povrch směsí z pánve a zase ji srolujte. Vložte ji do pekáče, posypte zbývajícím sýrem a nechte ještě 5 minut péci. Podávejte ji okamžitě, pokud ji chcete podávat teplou, nebo ji nechte před podáváním vychladnout.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.