Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Zelenina > Plněné zelné listy
 

Plněné zelné listy

Plněné zelné listy
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
1857x
Autor: Testudo

SUROVINY

2 kg kysaného zelí
10-16 zelných listů
500 g vepřového ramínka
sůl
250 g libového hovězího masa
250 g vařeného uzeného masa
200 g vařené rýže
5 lžic sádla
3 lžíce hladké mouky
2 větší cibule
2 lžíce sladké mleté papriky
3 stroužky česneku
2 vejce
ocet
sůl
pepř

POSTUP

Zelné listy upravíme tímto způsobem: vybrané velké listy z hlávkového zelí polijeme vařící vodou se solí a octem. Před plněním nádivkou seřízneme naplocho silnější žebra listů nebo je vyřízneme. Syrové hovězí a vepřové maso i vařené uzené maso umeleme, přidáme vařenou rýži, 1 lžíci sladké papriky, stroužek česneku utřený se solí, mletý pepř a vejce. Směs dobře promícháme, případně dochutíme solí a vytvoříme menší šišky, které po jedné balíme do připravených zelných listů. Závitky převážeme nití. Na polovině dávky sádla osmažíme najemno nakrájenou cibuli, vmícháme lžíci papriky, zalijeme šálkem vody nebo vývaru z uzeného masa, přidáme 2 stroužky utřeného česneku a kysané zelí. Promícháme a dáme vařit. Do rozdušeného vroucího zelí naskládáme zelné závitky tak, aby byly dobře ponořeny. Dusíme zvolna asi 1 hodinu, poté závitky vyjmeme a zelí zahustíme zlatavou jíškou usmaženou z druhé poloviny sádla a 3 lžic hladké mouky. Necháme dobře provařit. Hustotu zelí upravíme přidáním vody nebo smetany. Do provařeného zelí vrátíme závitky zbavené nití a ještě chvíli je v něm prohřejeme.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2017
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.