Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Zeleninové omáčky > Okurková omáčka
 

Okurková omáčka

Okurková omáčka
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
3676x
Autor: neuveden

SUROVINY

15 dkg kyselých okurek
10 dkg kořenové zeleniny
60 g hladké mouky
40 g másla nebo rostlinného tuku
60 g cibule
10 g cukru
1 dl mléka
mletý pepř
sůl

POSTUP

Na část rozpuštěného tuku nebo másla vložíme strouhanou kořenovou zeleninu a sekanou cibuli a lehce osmažíme. Přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání opražíme do žluta. Potom zředíme vodou nebo vývarem z masa či kostí, dobře rozmícháme a za častého zamíchání, případně dolití vodou dobře povaříme. Do zbylého rozpuštěného másla či rostlinného tuku vložíme jemně pokrájené kyselé okurky, podlijeme několika lžícemi vody a asi čtvrt hodiny podusíme. Povařenou omáčku přecedíme, zeleninu prolisujeme přes cedník nebo rozmixujeme, přidáme podušené kyselé okurky a mléko, podle chuti přisladíme, přisolíme či přikyselíme a ještě několik minut povaříme. Podáváme nejčastěji s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2018
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.