Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Zeleninové polévky > Ainsleyho polévka z restovaných rajčat se smetanou - Roasted Tomato and Creme Fraiche Soup
 

Ainsleyho polévka z restovaných rajčat se smetanou - Roasted Tomato and Creme Fraiche Soup

Ainsleyho polévka z restovaných rajčat se smetanou - Roasted Tomato and Creme Fraiche Soup
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
6
Počet zobrazení
513x
Autor: (Ainsley Harriott: Ainsley`s Gourmet Express, seriál TV BBC2, převzato v srpnu 2003)

SUROVINY

8 rajčat, oloupaná a rozpůlená
Příloha::
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce olivového oleje
1 červená cibule, na čtvrtinky
3 lžíce nasekané čerstvé petrželky
1 litr horkého zeleninového vývaru
110 g smetany (créme fraîche)
2 větvičky tymiánu
kostky opečeného chleba
1 palice česneku, horizontálně rozpůlená

POSTUP

Předehřejeme troubu na 200°C (plyn na stupni 6). Rajčata, červenou cibuli, celé půlky palice česneku, tymián rozložíme na plech, postříkáme olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem a pečeme pod grilem 30 minut, až jsou měkké - skoro malinko opálené. Z plechu odstraníme cibuli a česnek a dáme je stranou. Polovinu vývaru nalijeme na rajčata na plechu a vrátíme je do trouby na 10 minut. Mezitím sloupneme z cibule a česneku slupku a dužiny rozmixujeme na pastu. Plech vyjmeme z trouby, odstraníme větvičky tymiánu. Vývar i rajčaty přelijeme do mixeru a všechny zbytky z plechu tam pečlivě vyškrábneme; třeba pomocí gumové stěrky nebo dřevěné vařečky. Rozmixovanou směs přecedíme do čistého hrnce, přidáme zbývající vývar a smetanu (créme fraîche), mírně ohřejeme a dochutíme. Přidáme petrželku a nalijeme na talíře a podáváme s teplými kostečkami opečeného chleba.

Poznámka DDK:
Restování rajčat - se zeleninou dává polévce delikátní chuť. Jestliže chceme dosáhnout opravdu polévku ve všech směrech s chutí středomořské kuchyně, tak použijme malá švestková rajčata (tj. malá koktejlová - neboli malinká rajčata velká jako švestky).
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.