Boršč

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • kostí 200 g
  • hovězího masa 500 g
  • uzené koleno 1
  • másla 50 g
  • červenou řepu
  • velký brambor 1
  • kořenové zeleniny 500 g
  • kysaného zelí 200 g
  • čerstvého zelí 200 g
  • cibuli 1
  • kysané smetany 200 ml
  • rajského protlaku 2 lžíce
  • lžíci mouky 1
  • bobkový list
  • zelenou petrželku
  • cukr
  • podle chuti ocet
  • sůl

Postup

1 Maso s kostmi uvaříme do měkka. Na oleji a másle podusíme pokrájenou kořenovou zeleninu, k ní poté přidáme najemno nakrájenou cibuli a maso a vaříme.
2 Potom vše dolijeme vývarem, přidáme čerstvé i kysané zelí, oloupané a nakrájené brambory, povařenou řepu, přidáme protlak, ocet a bobkový list.
3 V zakysané smetaně rozmícháme trochu mouky a zahustíme polévku, kterou posypeme jemně sekanou petrželkou.

Mohlo by Vás zajímat

Boršč letní
Lístky červené řepy odstranit od stonků. Očištěnou červenou řepu nakrájet na proužky a stonky na kostky, přidat mrkev, dát do hrnce, přidat vaříc...
Boršč podle Karla Čapka
Na sádle a slanině osmahneme cibulku, opražíme na kostičky nakrájené maso ( vepřové, hovězí ), kousek jater, sladkou papriku asi půl balíčku, tro...
 · 
Židovský boršč čtyřikrát (boršč na kyselo - s masem - se zeleninou - ze zelí a brusinek
Boršč na kyselo Červenou řepu pečlivě očistíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, zalijeme vařící vodou, ochutíme pepřem, rozetřeným česnekem a s...
 ·  · 01:00
Zeleninový boršč s masem
Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kousky. Uzeninu, nejlépe klobásky, nakrájíme na kostičky nebo půl kolečka. Zeleninu očistíme. Cibuli n...
 ·  · 01:00 · 02:00 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...