Francouzská cibulačka se zapečenou bagetou

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • cibule 750 g
  • vody 750 ml
  • bílého vína 250 ml
  • kostka zeleninového bujonu
  • sůl
  • pepř
  • bylinky (tymián
  • oregano
  • bazalka)
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • plátky bílé bagety nebo toastu
  • tvrdý sýr na strouhání

Postup

1 Postup přípravy: Oloupanou cibuli přepůlíme a nakrájíme podélně na tenké plákty. Ty restujeme v rozpáleném oleji asi 2 minuty, poté přihodíme bylinky a restujeme ještě chvíli. Poté zalejeme vodou a vínem, rozpustíme bujon a vaříme asi 30 minut. Mezitím si v troubě nebo na pánvi rozpečeme do křupava na plátky nakrájenou bagetu nejlépe s trochou oleje a na jednu křupavou a ještě teplou stranu nasypeme strouhaný sýr. Polévku dle chuti osolíme a opepříme, nalejeme do misek, poklademe bagetou a nakonec můžeme dozdobit sekanou petrželí a čerstvě mletým pepřem.

Mohlo by Vás zajímat

Zeleninová polévka s knedlíčky
Do jednoho litru vroucí a osolené vody dáme hrst mladého cukrového hrášku, hrst mladých mrkviček a přidáme vegetu. V misce si rozmícháme dvě vejc...
 · 00:20 · 
0246 - Mrkvová polévka se zázvorem
V rendlíku rozpusťte máslo a zpěňte na něm zázvor. Přidejte mrkev a za stálého míchání restujte asi 3 minuty. Přilijte vývar a mírným varem vařte...
Blesková brokolda dle Zuzky Kostičky
Brokolici uvaříme v osolené vodě doměkka (dá se uvařit i v mikrovlnce). Vodu slijeme, brokolici vložíme do mixéru se dvouma taveňákama a během pá...
 · 00:10 · 
Šanghajská zelná polévka
Obsah sáčku KNORR Fix Pánev Šanghaj smícháme s 1,5 litrem vody a 5 minut společně povaříme. Zelí nakrájíme na velmi tenké a dlouhé nudličky, kter...
 · 00:15 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...