Salát z hlávkového zelí

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • jedna menší hlávka zelí
  • asi 500 g
  • dvě kyselejší jablka
  • rybího filé 150 g
  • naložených žampionů 100 g
  • hrst jader vlašských ořechů
  • sůl
  • mletý pepř
  • dvě lžíce oleje
  • lžička citronové šťávy

Postup

1 Zelí očistíme, omyjeme a vyřízneme tuhý košťál. Potom nakrájíme nebo nahrubo nastrouháme a dáme do hlubší mísy. Osolíme, promícháme a necháme nejméně 20 minut odležet. Z jablek odstraníme jaderníky, nakrájíme na kostky a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Rybí filé také pokrájíme na kostky, osolíme a dozlatova osmažíme na oleji. Zelí v ruce vymačkáme, přeložíme do jiné nádoby, přidáme připravená jablka, filé, nakrájené žampiony, jemně osolíme, opepříme a promícháme. Ochutíme octem, cukrem, znovu promícháme a zase necháme chvíli odstát.
2 Před podáváním salát posypeme posekanými vlašskými ořechy.

Mohlo by Vás zajímat

Americký salát podle šéfkuchaře
Saláty podle šéfkuchaře předpokládají různé variace dle fantazie autora.Většinou představují salát jako hlavní chod skládající se z čerstvé zelen...
 · 00:20
Korejský salát kimchi
1. Dissolve the 3 tablespoons salt in the water. Put the cabbage into a large bowl, a crock, or a nonreactive pot, and pour the brine over it. We...
 · 
Zelný salát s mrkví a křenem
Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Ochutíme cukrem, solí a olejem, lehce promícháme a necháme odstát v chladu. Nakonec vmícháme nudličky z mrkve a...
 · 
Salát s kysaného zelí
Zelí pokrájíme najemno, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, cukr a olej a vše řádně promícháme....
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...