Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Zeleninové saláty > Salát z květáku
 

Salát z květáku

Salát z květáku
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
891x
Zdravý recept
Zdravý recept
Autor: neuveden

SUROVINY

1 malý květák
1 lžíce jemně nakrájeného pórku
1 2 lžíce sezamového oleje
1 2 lžíce čínského světlého octa
1 lžička cukru
půl lžičky wej-su
trochu šťávy z citronu
sůl

POSTUP

Květák očistíme, odřízneme zelený košťál s listovou růžicí, rozebereme na malé růžičky, pečlivě je omyjeme, vložíme do hrnce s vroucí, mírně osolenou vodou, přibližně 2 minuty povaříme. Pak růžičky scedíme a propláchneme studenou vodou, aby si květák zachoval svoji křupavost. Necháme okapat, dáme do mísy, pokapeme citrónovou šťávou, aby růžičky nežloutly, podle chuti osolíme a necháme půl hodiny vychladnout, pak přidáme pórek, ocet, cukr a wej-su, zamícháme. Před podáváním polijeme sezamovým olejem. Pórek můžeme nahradit zelenou paprikou nakrájenou na malé kostičky, které napřed 1 minutu spaříme ve vroucí vodě. Můžeme posypat špetkou bílého pepře
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.