Recepty

obsahující kategorii Zvěřina
Anjelská divá kačica
Umytú kačicu osolíme, okoreníme, posypeme rascou, položíme do pekáča, obložíme na polovice prekrojenými cibuľami, plátkami slaniny, podlejeme vod...

Bažant dušený na víně
Rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky pokrájené vepřové maso, očištěného, osoleného bažanta a opečeme po všech stranách. Pak bažanta přelijeme k...

Bažant dušený na víně
Rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky pokrájené vepřové maso, očištěného, osoleného bažanta a opečeme po všech stranách. Pak bažanta přelijeme k...
01:00


Bažant dušený na víně
Postup přípravy: Rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky pokrájené vepřové maso, očištěného, osoleného bažanta a opečeme po všech stranách. Pak ba...
00:44

Bažant na divoko s kapustovým zelím a domácí těstovinou
1. Bažanta rozporcujeme na čtyři porce, prošpikujeme špekem, osolíme. 2. Kousky bažanta prudce opečeme na oleji, vyjmeme, přidáme na kostičky kr...

Bažant na kyslej kapuste
Bažanta potrieme soľou, čiernym korením a tymiánom a položíme ho na vymastený plech prsiami nahor. Poukladáme naň plátky slaniny a pečieme v rúre...

Bažant na pepři
Hermelín nakrájíme na plátky, které obalíme v hrubě tlučeném pepři. Takto upravený sýr vložíme do očištěného bažanta. Bažanta opečeme ze všech st...

Bažant na pepři
Hermelín nakrájíme na plátky, které obalíme v hrubě tlučeném pepři. Takto upravený sýr vložíme do očištěného bažanta. Bažanta opečeme ze všech st...
01:00

Bažant na pepři
Postup přípravy: Hermelín nakrájíme na plátky, které obalíme v hrubě tlučeném pepři. Takto upravený sýr vložíme do očištěného bažanta. Bažanta op...
00:44


Bažant na poľovnícky spôsob
Bažanta potrieme soľou, vegetou, korením a pretlačeným cesnakom, obložíme slaninou a previažeme. V panvici rozohrejeme na strednú teplotu olej a ...
00:04

Bažant na víně
Bažanta osolíme a opepříme zvenku i zevnitř. Přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu a koření, podlijeme vínem a dáme péci asi na 1,5 hod. Mezitím...

Bažant na víně
Bažanta osolíme, prošpikujeme, v pekáči na másle rychle opečeme, nakrájené ořechy přidáme k masu, a podlijeme šťávou z hroznového vína, přidáme s...

Bažant na víně z Jílovické hájovny
Dobře očištěného bažanta vykostíme a rozdělíme na porce. Do každé vložíme slaninu a cibuli. Osolíme, zalijeme vínem a necháme přes noc odležet....

Bažant pečený na ovocí
Očisteného a vypitvaného bažanta osolíme, zabalíme do slaniny, obviažeme a upečieme do mäkka za častého podlievania. Pomaranče očistíme a rozdelí...

Bažant po moravsku s pečeným jablkem, červeným vinným zelím a kroketou
Bažanta dusíme na dobrém cibulovém základě se slaninou a svázaným kořením. Šťávu připravíme obvyklým způsobem. Podáváme s opečeným plátkem hu...


Bažant po myslivecku
Bažant je nejchutnější během sezóny. Bažanta potřeme solí a pepřem, obložíme anglickou slaninou a svážeme. Zahřejeme v pánvi na střední teplotu ...

Bažant s hroznovým vínem a lískovými oříšky
Bažantí prsa osolíme, okořeníme a prošpikujeme slaninou. Na rozehřátém tuku opečeme a zalijeme hroznovou šťávou. Před dokončením přidáme nahrubo ...

Bažant v sladké krustě s oříšky
Bažantí prsa prošpikujeme pórkem a marinujeme v červeném víně s rozmarýnem a divokým kořením. Pak je opečeme na grilovací pánvi. Cukr necháme zka...

Bažant z Francie s pikantní rybízovou omáčkou s Portem
Předehřát roubu na 230°C. Do pekáče vložit dostatečně velký kus alobalu, aby uzavřel celého bažanta (nebo dva pro dva bažanty). Vymastit alobal o...

Bažantí hranolky na rozmarýnu
1. Bažantí prsa nakrájíme na hranolky a naložíme je do (poloviční dávky) oleje s jemně sekaným rozmarýnem, nejlépe do druhého dne (i déle). 2. N...