Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Zvěřina > Bažant na divoko s kapustovým zelím a domácí těstovinou
 

Bažant na divoko s kapustovým zelím a domácí těstovinou

Bažant na divoko s kapustovým zelím a domácí těstovinou
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
732x
Autor: neuveden

SUROVINY

1 očištěný bažant
400 g špeku na špikování a do základu
hrst divoké koření (celý pepř, nové koření, jalovec, bobkový list)
5 středních cibulí
0,7 l červeného vína
0,4 l cca vody
olej
sůl
kapustové zelí
600 g kapusty
1 cibule
30 g sádla
cca 0,4 l vody na podlití
kmín
mletý pepř
sůl
těstovinové noky
300 g hladké mouky
3 vejce
lžička soli
50 ml vody
lžíce oleje
lžíce sádla
2 snítky tymiánu
pepř

POSTUP

1. Bažanta rozporcujeme na čtyři porce, prošpikujeme špekem, osolíme.
2. Kousky bažanta prudce opečeme na oleji, vyjmeme, přidáme na kostičky krájený zbytek špeku a nahrubo krájenou cibuli, restujeme dozlatova, v půlce restování přidáme koření.
3. Do cibulového základu vložíme bažanta, zalijeme vínem a vodou, dusíme doměkka, cca 1 hodinu.


Na sádle orestujeme na malé kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme na hrubší kusy krájenou kapustu, zarestujeme, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, zalijeme vodou a dusíme doměkka.



1. Z vajec, mouky, soli, oleje a vody vypracujeme v míse polotuhé těsto, poprášíme moukou a necháme pod utěrkou alespoň půl hodiny odpočívat.
2. Těsto vyklopíme na pomoučený vál, rozdělíme jej na čtyři části, ze kterých vyvalujeme dlouhé „hady“ asi na prst tlusté, ty pak krájíme na malé, asi 1,5 cm dlouhé špalíčky, na vále je ihned pomoučíme, aby se neslepily, než zpracujeme všechno těsto.
3. Noky vkládáme do vroucí osolené vody s pár kapkami oleje, vaříme 7 minut, poté vybíráme cedníkem a vkládáme do mísy se lžící sádla, dobře promícháme a podle chuti kořeníme tymiánem a pepřem nebo čerstvě sekanou petrželkou.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2014
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.