Kančí - Divoké sele na švestkách (pro Florentýnu)

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • maso z divočáka
  • sušené švestky
  • červené víno
  • tuk
  • sůl
  • pepř
  • cibule
  • máslo
  • hladká mouka
  • smetana
  • rybízová zavařenina.

Postup

1 Švestky dáme nabobtnat do červeného vína. Potom je necháme okapat a vypeckujeme je. Maso dáme na rozpálený tuk a po všech stranách opečeme. Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno nasekanou cibuli. Přelijeme zbylým vínem a přikryté poklicí dusíme asi čtyřicet minut. Potom přidáme švestky a pokračujeme v tepelné úpravě. Potom maso a švestky vyjmeme na mísu, omáčku zahustíme moučným máslem, znovu povařime a vmícháme smetanu. Podle chuti dokořeníme a přidáme lžíci rybízové zavařeniny. Maso obložíme švestkami a zalijeme omáčkou.

Mohlo by Vás zajímat

Roládka z divočiny
kus kejtky, vhodně naříznout a rozklepat na placku - tenhle kus pak pomatlat omáčkou z kečupu, hořčice, sojové omáčky, třeného česneku, soli (nep...
 · 01:00
Roláda ze zvěřiny s brusinkovou omáčkou
Plec ze zvěřiny rozkrájíme na tenčí plát, naklepeme, osolíme a opepříme, přidáme i zvěřinové koření. Na takto připravený plát masa klademe na plá...
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Vykostěnou kančí kýtu očistíme a osolíme. Kousky cibule a slaniny opečeme na rozehřátém oleji, přidáme kančí kýtu, kterou po všech stranách opeče...
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Kančí kýtu odblaníme a opláchneme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na hrubé kostky a osmažíme na oleji do růžova, přidáme divoké koření zas...
 · 01:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...

Komentáře

Hana dobrovolná Ahoj,    super recept, zvěřinu jsem dělal zatím asi 3x a popré jsem ji měla dost tuhou. Při dalším vaření jsem sei dala pozor a pozbírala rady a zvěřina byla krásně měkká. Já jsem dělala naposledy na švestkách tuto https://erecepty.eu/318/ plněnou vepřovou panenku na švestkové omáčce - Vím že to není zvěřina, ale ta švestková omáčka by se dala použít. Měla krásně jemnou chuť. Jak mi donese stejda myslivec zase kousek divočáka tak zkusím připravit s touto omáčkou.