Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Zvěřina > Srnčí jako svíčková na smetaně
 

Srnčí jako svíčková na smetaně

Srnčí jako svíčková na smetaně
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Časová náročnost
120 min.
Počet zobrazení
7373x
Autor: neuveden

SUROVINY

Ingredience:
600 g srnčí kýty
1 středně velká cibule
1 středně velká mrkev, stejně velká petržel a stejné množství celeru
sůl, bílý pepř, bobkový list
olej
kysaná smetana (nebo Creme-fine od Ramy) - množství dle chuti

POSTUP

Příprava: Maso odblaníme. Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme na mrkvovém struhadle, cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka. Maso potřeme olejem, opepříme, vložíme do vhodné nádoby, přidáme veškerou zeleninu a bobkový list, vše důkladně promneme rukama, ev. ještě zakápneme olejem, přikryjeme a necháme v chladu alespoň 24 hodin odležet, v průběhu 1x obrátíme. V kastrole rozpálíme olej, maso důkladně očistíme od zeleniny a na tuku ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo. Vyjmeme, do katrolu vložíme veškerou zeleninu a restujeme dozlatova. Vložíme zpět maso a zalijeme horkou vodou/ vývarem/. Osolíme. Pod pokličkou dusíme doměkka ( kdo se nebojí Papinova hrnce, může ho použít). Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a odložíme, vyndáme bobkový list a vše propasírujeme nebo rozmixujeme dohladka. Omáčku vrátíme zpět do kastrolu, pokud je příliš hustá , tak zředíme na požadovanou konsistenci a provaříme. Stáhneme plamen a přidáme kysanou smetanu dle chuti, důkladně rozmícháme, přivedeme k varu a odstavíme. Dochutíme, moc dobré je přidat trochu štávy z brusinkového kompotu. Nakrájíme maso a vložíme zpět do omáčky. Pokud to vydržíme, necháme v lednici rozležet do druhého dne. Doporučená příloha: houskový knedlík, kolečko citronu a na něm lžička kompotovaných brusinek
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2017
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.