Co ke snídani?
Jemná huspenina po domácku
nezadáno
 
Jemná huspenina po domácku
Kategorie: Studená jídla
Autor: neuveden
 
Suroviny:
2 kg vepřové krkovičky
1 cibule
1 bobkový list
2 hřebíčky
2 mrkve
2sladkokyselé okurky
5 listů želatiny
sůl
ocet
cukr
pepř
kerblík nebo petrželka
 
Postup:
Maso nakrájené na centimetrové kousky vložte do vařící vody, nechte přejít varem, vsypte do sýta a propláchněte studenou vodou. Do 1 litru vařící vody dejte oloupanou cibuli a mrkev, bobkový list, hřebíček a maso. Osolte a 2 hodiny vařte mírným varem. Mrkev asi po 40 minutách vyjměte a spolu se sladkokyselými okurkami nakrájejte na plátky. Do studené vody namočte želatinu. Když nabobtná, vodu vymačkejte. Maso vyjměte. Z vývaru seberte tuk, svařte ho na 0,375 l a rozpusťte v něm želatinu. Ochuťte. Zeleninu s masem navrstvěte do misky nebo vhodné formy a...