Berlínská játra

Berlínská játra
0 hodnocení00:45
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • jater (telecích nebo vepřových) 700 g
  • velká jablka 2
  • menší svazky jarní cibulky 2
  • hladké mouky 3 lžíce
  • másla 60 g
  • špetka mletého bílého pepře

Postup

1 Z jablek odstraníme jádřince, společně s cibulkami je omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla, jablka a cibulky na něm osmahneme dozlatova a uložíme v teple. Očištěná játra podélně rozkrojíme a zaprášíme hladkou moukou.
2 V další pánvi rozehřejeme zbytek másla a játra na něm smažíme 3 – 5 minut z každé strany. Hotová játra osolíme, ochutíme bílým pepřem, upravíme na talíři, poklademe usmaženými plátky jablek a nakonec smaženou cibulku.
3 Místo jablek můžete použít také ananas. Oloupejte ho, odstraňte tuhý střed a dužninu nakrájejte na plátky (kolečka).
4 Doporučená příloha:
5 Jako přílohu připravte bramborovou kaši.
6 Původní kuchyní tohoto receptu je Německo

Mohlo by Vás zajímat

Telecí játra na berlínský způsob
1. Cibuli a jablka oloupeme, cibuli nakrájíme na slabá kolečka. Vykrajovátkem odstraníme středy jablek a dužinu pokrájíme na kolečka silná přibli...
00:20
Telecí játra s těstovinami
1. Penne uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Scedíme a necháme na sítu dobře okapat. 2. Feferonku omyjeme, vyřízneme semeník, lusk n...
00:20 · 00:30
Játrový špíz s rýží a klíčkovým salátem
1. Rýži uvaříme podle návodu na obalu, slijeme. Játra opláchneme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme na kostky o velikosti asi 2 cm. Cibuli olou...
00:20 · 00:30 · 00:25
Játra pro toho, kdo nerad játra
Na pánvi rozehrejte olej a na nem orestujte játra po vsech stranách. Pridejte cibulky bez nálevu a orestujte je spolu s játry. Játra s cibulí dej...
00:20 · 00:30 · 00:25 · 01:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...