Bulharská Kjufteta (kebabčeta)

1 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • směsi mletého 50% telecího (vepřového) a 50% hovězího masa 500 g
  • krajíce světlého chleba 4
  • větší cibule 2
  • vejce 1
  • jedlé sody 1 lžička
  • sodové vody 2 dl
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • čubrica (saturejka)
  • zelená petrželka

Postup

1 Chleba zbavíme kůrky, nalámeme ho na kousky a namočíme do vody. Mleté maso důkladně vymícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, přidáme vymačkaný rozmočený chléb, petržel, jedlou sodu a sodovku. Ochutíme solí, pepřem a saturejkou. Dobře promícháme, vytvarujeme placičky (kjufteta) nebo šišky (kebabčeta ) a na grilu nebo pánvi smažíme dozlatova.
2 Doporučená příloha:
3 Podáváme s chlebem nebo pečenými bramborami.

Mohlo by Vás zajímat

Kebabčeta na skare (na roštu)
Mleté maso osolíme, řádně prohněteme s trochou vody a necháme 3-4 hodiny v chladu uležet. Přidáme pepř a opatrně římský kmín. Koření řádně zap...
10:00
Kjufteta na skare (na roštu)
Cibule nakrájená nadrobno se zapracuje se zároveň s kořením, solí a troškou vody do masa. Vše se nechá se uležet 2-3 hodiny. Vyrobí se „karban...
10:00 · 06:00
Bulharská surma
Rýži dusíme doměkka v osolené vodě. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme 2 vejce, zchladlou rýži, polovinu nadrobno nakrájené cibulky, sůl, pepř,...
10:00 · 06:00 · 00:45
Bulharská sarma
Rýži uvaříme podle návodu na obalu a necháme trochu vychladit. Zatím si oloupeme cibule a nasekáme je. Polovinu cibule vmícháme do mletého ma...
10:00 · 06:00 · 00:45 · 01:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...