Carpaccio z hříbků

0 hodnocení00:10velmi snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • 1-2 pěkné hřiby na osobu
  • citron 1
  • olivový olej
  • listy salátu
  • soli špetka
  • sečuánský pepř

Postup

1 Hříbky očistěte, nakrájejte na velmi tenké plátky, na chvilku ponořte do citronové šťávy, aby zůstaly bílé,
2 pak je rozložte na mísu a pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete, dozdobte několika listy salátu.

Poznámka

Tip: Houby nikdy neomývejte, max. otřít vlhkým hadříkem, ztratily by vůni.

Mohlo by Vás zajímat

Terina s hříbky
Celeé klobouky a nohy hříbků zprudka osmahněte na olivovém oleji a ještě 15 minut smažte na mírném ohni. Občas promíchejte. Vyjměte a nechte okap...
01:15 · 
Salát z čerstvých hříbků
Hříbky očistěte, oddělte klobouky a nohy, klobouky nakrájejte na tenké plátky a marinujte hodinu ve směsi z citronové šťávy, 15 cl oleje, soli a ...
01:15 ·  · 00:40 · 
Konzervace hub
cca. 10 až 15 minut, scedíte, propláchnete vodou, necháte okapat, naskládáte do sklenic, zalijete nálevem z hub, zavíčkujete a sterilujete při...
01:15 ·  · 00:40 · 
Guláš z hříbků a masa
Maso nakrájíme na kostky a osmahneme na sádle, až se šťáva vydusí, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme , zalijeme vodou, rozmícháme, přidáme kou...
01:15 ·  · 00:40 ·  · 00:20
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...