Cejn na česneku
Suroviny
na porce
- masa z cejna 60 dkg
- 3-4 stroužky česneku
- petrželová nať
- lžíce celerové nati
- lžička estragonových lístků
- pepř
- sůl
- citronová šťáva
Postup
1 Rozsekáme petrželku, celerovou nať, estragonové lístky, smícháme s pepřem a se solí utřeným česnekem. Porce cejna touto směsí potřeme a 0,5 hodiny necháme marinovat. Proleželé porce opečeme a při opékání několikrát pokapeme citronovou šťávou. Přílohy : brambory, chleba
Mohlo by Vás zajímat
Pórek očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Povaříme jej ve 300 ml osolené vody přibližně 8 minut. Necháme okapat a vývar si zachytíme. Mezití...
· 00:30
V mixéru nasekáme petrželku, česnek, šťávu z jednoho citronu a olivový olej. Připravenou směsí potřeme z obou stran filety, osolíme a vložíme d...
Rybu pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanou bazalkou a necháme odležet.
Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme kořenovou zeleninu,...
Filé posypeme kořením na ryby a na pánvi zprudka opečeme. Vložíme do vymazaného pekáčku. Filé zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme nivou. Dám...
Komentáře