Chřest s majonézou

0 hodnocení00:40
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 1. Chřest oloupeme,tvrdé konce odřízneme. Odřezky vaříme 10 minut v 1 l vody, přecedíme přes hadřík, necháme vychladnout a dobře vymačkáme.
2 2. Získaný chřestový vývar povaříme prudkým varem. Přidáme sůl, máslo a cukr. Chřest vložíme postupně ve třech porcích, každou 5 minut povaříme prudkým varem, vyjmeme a necháme vychladnout.
3 3. Žloutky s hořčicí ušleháme metličkou, po lžičkách vmícháme olej, potom smetanu, citrónovou šťávu a pepř. Osolíme.
4 4. Chřest a šunkové rolky upravíme na mísu,omáčku můžeme podávat samostatně.
5 5. Vhodná příloha: toastový chléb s máslem,sklenka ryzlinku. Čerstvé bylinky na ozdobu.
6 6. Tip: do koupené majonézy vmícháme smetanu a hořčici.

Mohlo by Vás zajímat

Zapečená brokolice
1. Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a krátce spaříme ve vroucí osolené vodě. Potom ji prudce ochladíme pod tekoucí vodou a necháme na sít...
Zelenina v páře
1) v ohnivzdorné, nejlépe keramické misce, která se pohodlně vejde na pařák, promíchejte mrkev a pastinák/tuřín/petržel. Zeleninu zakápněte sherr...
 · 00:25
Artyčoky s citronovou omáčkou
Postup přípravy: Artyčoky očistíme, omyjeme a vaříme asi 40 minut v dostatečném množství osolené vody s citronovou šťávou. Z chem. neošetřeného c...
 · 00:25 · 00:44
Chřest s jarní omáčkou
Postup přípravy: Chřest (bílý oloupáme škrabkou na brambory po celé délce mimo hlavičky), uvaříme ve velkém kastrolu naležato ve vodě s trochou c...
 · 00:25 · 00:44 · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...