Dechánek z Moravy

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • vajec 10
  • rohlíků 10
  • slaniny 50 g
  • špenátových lístků 50 g
  • vařeného uzeného masa 150 g
  • pečeného jehněčího masa 500 g
  • jehněčí mozeček
  • krupice 40 g
  • muškátový květ
  • mletý pepř
  • sůl

Postup

1 Maso, slaninu a vařený špenát nasekáme, mozeček umeleme,přidáme nakrájené čerstvé rohlíky, ostatní přísady, promícháme a směs
2 rozetřeme do vymaštěného pekáčku a upečeme do červena. Podáváme s vařenými bramborami, bílým pečivem, kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem.
3 Původní kuchyní tohoto receptu je Česká republika

Mohlo by Vás zajímat

BANOVSKA KYSELICA -(zelnacka z Jizni Moravy)
Vecer, pred varenim si fazolu opereme Dame ji hned do vetsiho hrnce 5 - 8 litroveho ,nebo do neho se bude pozdeji vsechno pridavat. Zalijeme asi...
 · 00:02 · 
Domácí klobásy ii
Příprava: Při uzení se také udívají domácí klobásy, které se podle místních zvyků a zkušeností různě upravují. Někde se připravují klobásy z ...
 · 
Jitrnice
Výroba jitrnic a jelítek vyžaduje znalost ručního špejlování střev. Zašpejlováním musí být střevo zcela uzavřeno, aby při vaření neunikla část ob...
 · 
Kaldounová polévka
Příprava knedlíčků: V misce utřeme máslo s vejcem a játry, osolíme, okořeníme a zahustíme strouhankou. Z těsta uděláme malé knedlíčky, které v p...
 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...