Demikát

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • • bryndze 300 g
  • • 500 - 1 zemiakov g
  • údeného syra 300 g
  • • strúhaničku
  • petržlenovú vňať
  • • červenú papriku
  • vody 1 l
  • soľ

Postup

1 Do mierne osolenej vriacej vody dáme variť zemiaky a sušenú alebo čerstvú petržlenovú vňať a nakoniec za hrsť strúhaničky.
2 Medzitým si v malom hrnčeku rozpustíme bryndzu v horúcej vode (najlepšie odobratej z hrnca pred vložením zemiakov), do ktorej vmiešame l kl mletej červenej papriky.
3 Do uvarených zemiakov vlejeme rozmiešanú bryndzovú kašu a po zovretí polievku hneď odstavíme.
4 Polievku dochutíme (najlepšie až na tanieri) kockami tvrdého údeného syra. Tradičnú slovenskú špecialitu môžeme podávať aj
5 s opečenými kúskami bieleho chleba alebo pečiva.

Mohlo by Vás zajímat

Demikát
Postup přípravy: Nakrájenou cibuli, sůl, papriku a kmín dáme do vývaru a vaříme asi 20 minut. Do polévkové mísy rozdrobíme brynzu a nalámaný chlé...
00:44
Demikát
Do talířů vložíme nakrájené vařené brambory nebo nalámaný chléb, přidáme brynzu a vše zalijeme horkou polévkou z nakrájené vařené cibule, soli a ...
00:44 · 00:33
Demikát
Orestujeme si cibuľu a cesnak na masti vytopenej zo slaniny, pridáme rascu, bobkový list, nové celé korenie, čierne celé korenie. Pridáme mletú č...
00:44 · 00:33
Demikát z haluškovice
V „haluškovici“ rozmiešame bryndzu a syr a ochutíme šľahačkou, kyslou smotanou a mletým korením. Pred podávaním ozdobíme kolieskami opraženej cib...
00:44 · 00:33
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...