Filátka ze pstruha se studenou omáčkou

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • pstruha 2 ks
  • lučiny 150 g
  • konzervovaných mandarinek 100 g
  • bílého rumu 5 cl
  • ml smetany 100
  • citrony 2
  • rozinky
  • čerstvá máta
  • olivový olej
  • máslo
  • sůl
  • bílý pepř

Postup

1 Filátka ze pstruha osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a potřeme olivovým olejem. Rozinky naložíme do rumu.
2 Lučinu rozmícháme se smetanou a trochou šťávy z mandarinek, přidáme citrónovou šťávu, pokrájenou mátu, marinované rozinky a mandarinky. Omáčku dochutíme solí, bílým pepřem a necháme vychladit. Filátka ze pstruha opečeme na olivovém oleji, na závěr zjemníme máslem, a servírujeme se studenou omáčkou.

Mohlo by Vás zajímat

Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Pórek očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Povaříme jej ve 300 ml osolené vody přibližně 8 minut. Necháme okapat a vývar si zachytíme. Mezití...
 · 00:30
Rybí ragů na starořecký způsob
Rybu pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanou bazalkou a necháme odležet. Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme kořenovou zeleninu,...
Nakládané ryby na kyselo
Postup přípravy: Dokonale očištěné ryby naporcujeme (kapří ocasy 1 porci ještě rozkrojíme podélně na dvě půlky, jiné ryby bez hlavy rozpůlíme pod...
 · 00:44
Mořský okoun s bylinkovou omáčkou
Rybu pokapeme citrónovou šťávou a necháme 10 minut odležet. Okurčičky posekáme, bylinky posekáme. Řeřichu nahrubo posekáme. Spolu s okrčičkami a...
 · 00:35
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...