Hlemýždi smažení v těstíčku parisien

0 hodnocení00:45
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Hlemýždě osolíme a obalíme v hladké mouce. Poté do mléka
2 dáme vejce, sůl, polohrubou mouku, a zbytek hladké mouky,
3 několik kapek oleje a připravíme si těstíčko, ve kterém hlemýždě
4 namočíme a usmažíme v horkém oleji do zlatova.
5 Omáčka:
6 Do oleje vlijeme kečup, ochutíme worchesterem a zlehka
7 nahřejeme.
8 Vhodnou přílohou jsou vařené brambůrky.

Mohlo by Vás zajímat

Jihočeské Kosmatice
Čerstvě utržené květy černého bezu, co nejhustší, omyjeme a necháme okapat. Ušleháme těstíčko z másla, mouky, mléka, soli a vajec. Mléko se při š...
Hlemýždi (též nepraví)
Oprané hlemýždě vhodíme do velkého kastrolu vařící vody,aby se rychle usmrtili - vaříme je asi 8 minut a scedíme.Tělíčka vyjmeme z ulity jehlic...
 · 00:45
Šneci po italsku
Postup přípravy: Tento recept je z tzv. divokých. Hlemýždě si tímto způsobem připravují italští vinaři. Jedí se tzv. vyprázdnění tj. nechaní bez ...
 · 00:45 · 00:44
Návod na trojobal
Připravte si na pultu zleva doprava tři hluboké talíře a jedno větší kuchyňské prkýnko. Pokud budete obalovat maso či ryby, rozložte je plošně...
 · 00:45 · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...